Per 1 juli 2024 ben ik, namens de pensioengerechtigden, de nieuwe vertegenwoordiger in het bestuur van het Pensioenfonds DNB. Hoewel je zonder “last of ruggespraak” aan het bestuur deelneemt, zal ik binnen het bestuur extra alert zijn op de zaken die gepensioneerden en ook slapers raken. Al was het maar omdat ik zelf ook een gepensioneerde ben.

Tot 1 juli 2024 ben ik werkzaam bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) als toezichthouder op een tweetal grote verzekeraars. Ik werk daar sinds 2017 en met veel plezier. Daarvoor heb ik 11 jaar bij DNB gewerkt. Eerst als toezichthouder ICT, daarna als toezichthouder verzekeringen en tot slot als toezichthouder nationale banken. Van 2014 tot 2018 ben ik ook al bestuurslid bij het Pensioenfonds DNB geweest, toen als vertegenwoordiger van de medewerkers. Vanwege mij overstap naar de AFM moest ik toen helaas stoppen bij het pensioenfonds. Ik vind het daarom extra leuk dat ik de draad weer kan oppakken. Hoewel er organisatorisch het nodige is veranderd binnen het fonds, zijn er gelukkig ook nog herkenbare punten, zoals de bestuursondersteuning door Tjaaktje van der Wijk.

Voor DNB heb ik bij ABN AMRO, Bank Nederlandse Gemeenten, Algemene Rekenkamer en het Minister van Financiën gewerkt. Mijn opleiding tot registeraccountant heb ik genoten bij het NIvRA. Verder heb ik een aantal masters gedaan waarbij de opleiding voor organisatie adviseur bij de SIOO mij veel waardevolle inzichten in mijn persoonlijk functioneren heeft opgeleverd.

Ik ben getrouwd en heb twee studerende zoons. Ik woon in het mooie Schoorl, waar ik veel wandel en van het strand geniet. Als hobby’s mag ik graag wandelen alleen of met vrienden, naar muziek luisteren en genieten van films in mijn kleine huisbioscoop.

Voor vragen ben ik bereikbaar onder email: renevanwechem@pfdnb.nl of telefonisch 06-29170152.

René van Wechem